A kéz amely…-19. Az éneklés ereje

19. Az éneklés ereje:
https://on.soundcloud.com/4LY9F

Amikor a lányomat pár hónapossan, először vittem a kötelező oltást beadatni, nagyon féltem. Minden anya átérzi a pillanatot, amikor gyermekünknek át kell élnie egy-egy sorsfeladatát és a vele járó intenzív válaszreakciókat és érzelmeket.

Akkor a gyerekorvos azt mondta nekem: ” Anyuka maradjon nyugodt, mert akkor a baba is az marad!” – aztán még azt is hozzátette, hogy mikor adja be az inekciót én finoman, csandesen a kisbabám füléhez hajolva énekeljem neki azt a dalt ami mindig megnyugtatja!

Teljesen felkavart és felzaklatott ez az akkor számomra teljesen elképzelhetetlen készség gyakorlatban való megvalósítása. A szívem mélyén éreztem az igazságát, tudtam és magam is tapasztaltam egy-egy kedves dal megnyugtató erejét, de az, hogy én megőrizzem a nyugalmam miközben a gyermekem sikít teljesen valószerütlen volt számomra.

Jelenleg most, hogy lányom négy és fél éves kezdek eljutni oda, hogy képes legyek arra hogy szétválasszam az engem ért múltbeli sérelmeket és rossz emlékeket a jelen pillanatban megélt valóságtól. Már tudok énekelni mikor tudom azért sír mert fáradt, vagy mert kinézett magának egy ezredik játékot (általában babát) a boltban amit nem vettünk meg.

Ma már tapasztalatból tudom, hogy az én nyugalmam Anyaként az egész családom jólétét befolyásolja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.