Rólam

Az első jógaórámra a 90-es évek közepén, 17 évesen látogattam el. A jógafilozófiába való bevezetésem azonban ennél jóval előbb megkezdődött, mert Édesapám gyerekkoromban jógakönyvekből tanult otthon jógázni és én érdeklődve figyeltem, hogy képes megcsinálni egy olyan összetett és sok gyakorlást igénylő pózt mint például a Majúrászana. Tíz évesen egy futóverseny közben magyarázta el nekem septében a vinyásza módszert, (vagyis azt, hogyan hangoljam össze a mozgásom a légzésemmel) és ösztönzött arra, hogy ennek a technikának az alkalmazásával fussak tovább ahelyett, hogy feladnám.

2005-ben elvégeztem egy jóga alaptanfolyamot Bálint János vezetésével, Budapesten a Padma Jógastúdióban. És ettől kezdve minden felgyorsult.

E-RYT500Az élet úgy hozta, hogy 2006-tól Új-Zélandon élhettem ahol megismerkedtem az Ashtanga jógával amit ettől kezdve a mai napig minden nap gyakorolok. 2010 és 2013 között intenzív tréningek és továbbképzések eredményeként elnyertem az oktatói minősítést a Yoga Alliance-től.

- Version 2
Peter Sansonnal

Új-Zélandon találtam rá Peter Sanson-ra akivel 2010-óta gyakorlok. 2013 – 2015 Januárig pedig Peter-rel együtt tanítottam. A vele való együttműködés során nyílt lehetőségem a Mysore stílusú, tradicionális oktatási módszer valódi megértésére és elsajátítására.

Az oktatásban való tapasztalatot Új-Zélandon szereztem meg ahol az első pár évben főleg magánórákat illetve kis csoportos foglalkozásokat, később azonban heti rendszerességgel tartottam órákat és workshop-okat. IMG_6456 - Version 3Tanítottam Hatha- és Vinyasa órákat, valamint kisérleteztem Táncos Jóga órákkal is, azonban 2010-től elsősorban Mysore stílusban oktatok illetve gyakorlok.

Diákjaim személyes fejlődését és igényeit szem előtt tartva tartottam Bevezető Tanfolyamokat a Sanskrit nyelv-be (amit magán úton tanulok 2oo6-óta).
Foglalkoztam emelett Életmód Tanácsadással is amit Ázsiában, Indonéziában és Új-Zélandon való utazásaim során szerzett és személyes gyakorlásomból eredő tapasztalataimra valamint az Ayurvéda tanulmányaimra alapoztam.

Saraswathi Jois-al
Saraswathi Jois-al

Jelenleg Budapesten több helyszínen oktatok. Részleteket lásd az Órarendben!

 Inspirációm forrásai mindazok akik ezen az ösvényem előttem járnak. Az élő tradició maga és az ehhez a tradicióhoz való tartozás, és ennek a jegyében való tanítás.

 

 

Kiemelt köszönettel tarozom tanáraimnak:

Bálint János
Peter Sanson
Saraswati Jois
Stephanie Nelson
Jude Hynes
Mark Robberds
Dena Kingsberg
Kino MacGregor
Tim Feldmann
és a női vonalon:
Nicole Bostock
Gáborjáni Réka
Sarkadi Edit

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.