Rólam

Az első jógaórámra a 90-es évek közepén, 17 évesen látogattam el. A jógafilozófiába való bevezetésem azonban ennél jóval előbb megkezdődött, mert Édesapám gyerekkoromban jógakönyvekből tanult otthon jógázni és én érdeklődve figyeltem, hogy képes megcsinálni egy olyan összetett és sok gyakorlást igénylő pózt mint például a Majúrászana.

Tíz évesen aztán egy futóverseny közben septében elmagyarázta nekem azt, hogyan hangoljam össze a mozgásom a légzésemmel és ösztönzött arra, hogy ennek a technikának az alkalmazásával fussak tovább ahelyett, hogy feladnám. Ennek a készségnek az elsajátítása aztán későbbi sorsom alakulásában egyre nagyobb jelentőséggel bírt és életem számos területén kisegített aztán. Sőt több mint egy évtized után ébredtem rá, hogy valójában akkor és ott sajátítottam el a vinyásza módszert aminek az Ashtanga Jóga is alapvető fontosságot tulajdonít.

2005-ben találtam rá Bálint Jánosra, Budapesten a Padma Jógastúdióban és kezdtem meg formális jóga képzéseim sorát. És ettől kezdve minden felgyorsult.

E-RYT500Az élet úgy hozta, hogy 2006-tól Új-Zélandon élhettem ahol megismerkedtem az Ashtanga jógával amit ettől kezdve a mai napig minden nap gyakorolok. 2010 és 2013 között intenzív tréningek és továbbképzések eredményeként elnyertem az oktatói minősítést a Yoga Alliance-től.

- Version 2
Peter Sansonnal

Új-Zélandon találtam rá Peter Sanson-ra akivel 2010-óta gyakorlok. 2013 – 2015 Januárig pedig Peter-rel együtt tanítottam. A vele való együttműködés során nyílt lehetőségem a Mysore stílusú, tradicionális oktatási módszer valódi megértésére és elsajátítására.

Az oktatásban való tapasztalatot Új-Zélandon szereztem meg ahol az első pár évben főleg magánórákat illetve kis csoportos foglalkozásokat, később azonban heti rendszerességgel tartottam órákat és workshop-okat. IMG_6456 - Version 3Tanítottam Hatha- és Vinyasa órákat, valamint kisérleteztem Táncos Jóga órákkal is, azonban 2010-től elsősorban Mysore stílusban oktatok illetve gyakorlok.

Diákjaim személyes fejlődését és igényeit szem előtt tartva tartottam Bevezető Tanfolyamokat a Sanskrit nyelv-be (amit magán úton tanulok 2oo6-óta).
Foglalkoztam emelett Életmód Tanácsadással is amit Ázsiában, Indonéziában és Új-Zélandon való utazásaim során szerzett és személyes gyakorlásomból eredő tapasztalataimra valamint az Ayurvéda tanulmányaimra alapoztam.

Saraswathi Jois-al
Saraswathi Jois-al

2015 Januárjában visszaköltöztem Magyarországra, Budapestre ahol azóta több Jógastúdióban és helyszínen oktattam stúdió órák, tanfolyamok és rövidebb-hosszabb képzések keretében.

Jelenleg Budapesten a 16. kerületben oktatok.
Részleteket lásd az Órarendben!

A Yoga Alliance regisztrált tanáraként  folyamatosan képzem magam elsősorban a Jóga terápiás alkalmazásának területén valamint Női Jóga területen.

Inspirációm forrásai mindazok akik ezen az ösvényen előttem járnak. Az élő tradició maga és az ehhez a tradicióhoz való tartozás, és ennek a jegyében való tanítás.

Kiemelt köszönettel tarozom tanáraimnak:

Bálint János (Hatha Jóga, Jógaterápia – Bp., 2005-)
Peter Sanson (Ashtanga Jóga – Új Zéland, Hawkes Bay, 2010-)
Saraswati Jois (Ashtanga Jóga – Bp. Workshopok, 2015 és 2018)
Jude Hynes (Ashtanga Jóga YA 200- Új Zéland, Yoga Academy, 2010-11)
Stephanie Nelson (Ashtanga Jóga YA 500 – Új Zéland, Waiheke sziget, 2011-12)
Dena Kingsberg (Ashtanga Jóga – Új Zéland, Yoga Academy workshop, 2010)
Mark Robberds (Ashtanga Jóga – Új Zéland, Waiheke sziget workshop, 2011)
Kino MacGregor (Ashtanga Jóga – Új Zéland, Waiheke sziget workshop, 2012)
Tim Feldmann (Ashtanga Jóga – Új Zéland, Waiheke sziget workshop, 2012)
és a női vonalon:
Nicole Bostock (Ayurvéda YA 500 – Új Zéland, Waiheke sziget, 2011-12)
Gáborjáni Réka (Női Jóga, Ayurvéda – Bp. 2016-)
Sarkadi Edit (AVIVA módszer – Bp. 2016)
Regősvölgyi Regina (Női Jógaterápia – Bp. 2017-18)

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.