Iránytű az Évhez

Orientáció 4 Évszak Jógaprogram: Január 14. Szombat 10.00-15.00 azaz Iránytű az évhez:

Ezt az alkalmat a délelőtti gyakorlással kezdjük (10.00-11.30), aztán lesz egy kis ebéd szünet (kb 1 óra hosszú), ha van kedved hozz, egy egyszerű ebédet magadnak.

Délutáni program (kb. 12.30-tól)

Betekintünk az Ayurvédába, meghatározzuk az egyéni típusunk. Tapasztalataim szerint ez kiváló segítséget tud nyújtani a táplálkozási és egyéb mindennapi szokásaink, rutinjaink életmódunk megfigyelésében és annak hangolásában. Ez után beszélgetés és rávezető gyakorlatok következnek, amelyek abban hivatottak a segítségünkre lenni, hogy ha még nem tudod megnevezhesd az ezévi Iránytűdet, vagyis célodat. Miért szeretnél rendszeresen gyakorolni? Mit vagy hajlandó feladni annak érdekében, hogy sikerre vidd a célod? Mik azok a szokásaid amik véleményed szerint némi finomhangolást kívánnak, és mik azok az erősségeid amik segíteni fognak majd neked ebben?

A délutáni blokkhoz, hozz magaddal füzetet és tollat, esetleg színes filceket, ceruzákat. A füzet amit erre szánsz legyen valóban „Jóga füzet” amiben majd az év során jegyzeteket, naplóbejegyzéseket készíthetsz illetve lejegyezheted, benyomásaid, terveid, kívánságaid valamint nyomon követheted haladásod. A napló a legkíválóbb eszköz arra, hogy önmagad terapeutája légy, vagyis visszaszerezd hatalmad sorsod fölött. A legőszintébb társ, és útmutató tudatosodási folyamataidban, utadon az önmegismerés teljesebbé tétele felé.

Ha van kedved, Január 14-ig készíts:

  1. a füzet elejére egy képet, ami jelképezi számodra azt, hogy mit jelent számodra az hogy jóga. Értem ez alatt, hogy talán a belső békét keresed, teljesebb egészséget, stb. Akkor rajzolj valami olyat, ami ezt jelképezi számodra. Tölts el egy kis időd a rajzoddal, legyen valami olyan amit ha kinyitod a füzeted mindig lelkesedéssel tölt majd el. Ajándékozd meg magad azzal az idővel, ami ennek a rajznak az elkészítéséhez szükséges!
  2. Válaszold meg az alábbi kérdések közül azokat amelyek hívnak:
  • Nézz utána ha nem tudod, mi a neved jelentése. Jegyezd fel. Írd le magadnak mellé milyen érzéseket, gondolatokat ébresztenek ezek benned. Aztán válassz magadnak egy új nevet. Nem kell, hogy ez valódi név legyen, lehet inkább valami minőség, vagy mint az Indiánoknál: pl. Suhanó Felhő J
  • Próbálj beleérezni abba, hogy mi lenne vajon az utolsó mondat, amit magad után hagynál, életed végén.
  • Mi az az 5 dolog (lehet több is) amiért a leginkább hálás vagy az életedben?

***

A programhoz a következő módokon csatlakozhatsz:

  • Végezheted a gyakorló órákat a stúdió óráimon illetve magánórák keretében és csak az Orientáción (Január 14.) a 4 db kétnapos Workshopon és a Befejező alkalmakon (December 13. és 21.) veszel részt. Program ára: Stúdió bérletek, illetve alkalmak, az adott stúdióval rendezve, + Orinetáció hozzájárulás: 5000 Ft, + Workshop ára: 85 000 Ft vagy workshoponként 25 000 Ft + December 13. Utolsó gyakorlás: 3000 Ft.
  • Végezheted csak a Workshopokat és annyi gyakorló órát úgy és ott amikor alkalmad nyílik rá, egyszeri alkalmak fizetésével. Ebben az esetben is erősen ajánlom az Orientációs alkalmon való részvételt (Január 14.) Ebben az esetben a hozzájárulás: 5000 Ft.
  • Ha nincs rá lehetőséged illetve időd, kihagyhatod a Workshopokat és csak a gyakorló órákon veszel részt (annyit és akkor amikor időd engedi). Ha azonban szeretnél kis útmutatást kapni az évre ajánlom neked a Naplózós kérdéseket amiket az Orientációs alkalom részletes leírásánál tettem!
  • Vagy végezheted a teljes programot velem a Tanfolyam menüpont alatt részletezett módon. Természetesen ebben az esetben tudok a leginkább odafigyelni rád és a közös munkánkra.
  • Ha szeretnél velem jönni a Péter Sanson workshopra, akkor is kérlek gyere el az Orientációra illetve annyi gyakorló órámra amennyire időd engedi. Még nem tudom a Portugáliai workshop pontos időpontját de Január végéig biztosan meglesz!

Ez nem biztos, hogy az összes variáció, de egy jópár! Azt szerettem volna érzékeltetni a felsorolásukkal, hogy ha a szándékaid erősek a közös munkára, kész vagyok én is alkalmazkodni hozzád amennyire azt időm és a lehetőségeim engedik!

***

Gyakorlás Időpontok & Tematika A 4 Évszak Jógaprogramhoz

A következő időpontokat jelöld a naptáradban:

A teljes program végzése esetén a gyakorló alkalmak az Otthoni stúdióban lesznek ahová a bejelentkezés szükséges! Csak ha visszajeleztem neked akkor tudsz részt venni ezeken a gyakorló alkalmokon!

Első félév

Január 11, 18, 25
Február 1, 8, 15, 22
Március 1, 8, 15, 22, 29
Április 5, 12, 19, 26
Május 3, 10, 17, 24, 31
Június 7, 14, 21, 28
Szerdai napok érkezés 18.30-tól

Összesen: 25 gyakorló óra

Workshop:
Február 25. és 26. – Tavasz előkészítő praktikák
Május 27. és 28. – Felkészülés a nyárra
Szombati napok 10.00-18.00 és Vasárnap 13.00-17.00

Potenciálisan még van plusz 4 alkalmunk

Illetve 4 olyan kiírt lehetőség amit használhatunk a megbeszélésünk szerint. Ha például elmarad egy-egy alkalom az első félévben.

Július 5, 12, 19, 26

Július 28-Szeptember 4-ig Nyári szünetet

Második félév

Szeptember 6, 13, 20, 27
Október 4, 11, 18, 25
November 1, 8, 15, 22, 29
December 6, 13
Szerdai napok érkezés 18.30-tól

Összesen: 15 gyakorló óra

Workshop:
Szeptember 16. és 17. – Őszi elcsendesedés
November 25. és 26. – Téli hangolódás & ciklus, évszak, élet harmonizáció
Szombati napok 10.00-18.00 és Vasárnap 13.00-17.00

Befejezés: December 13. Szerda 18.30-21.00

Ezen az alkalmunk lehetőségünk lesz a gyakorlás után visszatekinteni az évre!

A tervezett, elmaradhatatlan Évzáró Fény Ünnep December 21. Csütörtök 19.00-21.00

Namaste,
Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.