Fogkrém természetesen

Még mindig szájhigénia. Elnézést attól akit ez már untat, de én úgy tanultam, hogy minden egészség a szájból indul ki. Ha valami nincs rendben a testben érdemes először a szájat, a fogakat az ínyet, a nyelvet megvizsgálni.

dscn0015Szájhigénia kapcsán már felvetettem azt a gondolotatot, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen vegyszerekkel sikáljuk a fogaink. Ajánlottam már technikákat mint például az olaj húzás és természetes fogtisztítási opciót.

Szeretném még azonban megosztani veled azt a recept amivel én már fél éve kísérletezgetek: ( A tartó tégelyt különösen szeretem. Csak le kell tekerni a tetejét és az alját ha nyomod lassan adagolja belőle a fogkrémet.)

40 ml víz (én patikában veszem)
12 g glicerin (na ezt pl. Szekszárdon sikerült beszerezni egy boltban)
10 g fehér agyag
0,4 g Solagum
5 g alkohol (70 %-os patikából)
8 csepp eukaliptisz olaj
Minden más alapanyag a Cosmio Bioboltból van.

A vízet és a glicerint melegítsd össze és aztán sorrendben ahogy felsoroltam add hozzá a többi alapanyagot. Jól keverd ki és már mehet is a tartóba. Elkészítési idő kb. 10 perc. Jó ha van patikai mérleged ezt is meg tudod venni a Cosmioban.

Ha ez túl bonyolult maradj a só és a szódabikarbóna 1:1 arányú keverékénél. Vagy találd meg a saját recepted. Kíváncsian várom a receptcseréket és a hozzászólásokat!

Namaste,
Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.