Az erő benned van

IMG_1170 - Version 2Maga a folyamat a válasz. Nincs cél. Képessé válni elindulni az úton a megérkezés maga. Mozgásban lenni a nyugalom kezdete. A csönd megtalálása maga.

Ha már érzed tisztán mit kell tenned, a műszer, lelked mutatója működik. A következő megteendő lépés fejlődésed útján a fénysebesség átlépéséhez az, hogy mikor megjelenik benned a válasz – egyszerűen, minden felhajtás nélkül, mindenféle akadékoskodás nélkül – elfogadd azt. A feszültség mindig az ellenállásból fakad. Nincs más dolgod tehát, csak hogy megtanulj együtt működni. Együtt-állásba helyezkedni benső bolygóid rezgésével, a benned lévő energiaközpontok sugallatával. Milyen érzések ébrednek bennem? Akarom én ezt? Kinek teszek ezzel jót? Mások vajon mit szólnak hozzá? Válaszod meg ezeket a kérdéseket. Légy őszinte, ezzel teheted a legjobbat magadnak. Ezzel tükröt állítasz magad elé.

A nehézség sosem abból adódik, hogy tudod mit kell tenned, és nehéz megtenni azt, már-már lehetetlennek tűnik. A nehézség mindig abból származik, hogy meg sem próbálod megtenni azt.

Fejleszd ki azt a képességet magadban, hogy hallj befelé is, és már nem lesz szükséged rá, hogy másoktól várd a válaszokat. A legtöbb lelki fájdalom abból adódik, hogy nem figyelünk oda erre a belső hangra. Mindenki elvárja hogy figyelmeddel kitüntesd őket, a munkát amit kiszabtak rád. Ki dönti hát el akkor, hogy a szabadidőd, az életed fontos perceit, óráit és éveit mivel töltöd el, ha nem más? Ebből adódik hát az a sok zűrzavar, az a mélységes keserűség ami időről-időre meglep minket, mikor lassítunk kicsit, és önmagunkba tekintünk. Ebből adódik az önbizalom hiányunk, önazonosság vesztésünk, amivel oly sokan küszködünk. Mi hát a megoldás?

Mondd képes vagy-e elmenni egy hosszú hétvégére úgy, hogy nem viszel magaddal mást, csak egy üres füzetet és egy tollat? Képes vagy-e csendben ülni egy szobában anélkül, hogy pillanatokon belül késztetést ne éreznél arra, hogy felálj és elrohanj?

gyakorlas_vikiCselekedeteink nincsenek összhangban belső irányításunkkal. És ahhoz hogy a kettő között összhangot teremts, valamit tenned kell. Tanuld meg hogyan hangold össze a légzést, a mozdulatoddal, a lélek hangját a mindennapos cselekedeteiddel.

Ilyen egyszerű lenne hát? Hozd a figyelmed az itt és most-ba, légy 100%-ban jelen abban amit csinálsz. Érts egyet azzal amit csinálsz. Legyen a döntésed összhangban azzal amit csinálsz.

A betegség nem abból adódik, hogy nem vagyunk képessek magunkban ajtókat kinyitni, sokkal inkább abból, hogy ezeket idő előtt, a megfelelő felkészültség hiányában teszük meg. Van-e benned lelkesedés, kitatás és türelem? Oda tudsz-e figyelni arra amit csinálsz? Mindezeknek az adottságoknak a megszerzése, magunkra öltése mint a csatába induló katonán a vért a lustaságunk legyőzése végett. Válj erőssé azokon a helyeken ahol gyenge voltál és lággyá ott ahol azelőtt keménységet hordoztál magadban. Az egyensúly megteremtésével így képessé válsz arra, hogy szembe nézz a rád váró elvégzendő feladatokkal és azokat nem mint probléma, hanem mint tanulási, tapasztalatszerzési lehetőség fogd fel. Képessé válsz arra, hogy a büszkeséged mellett, alázat is legyen benned, és megtanulod, hogy ezeket megfelelően használd. Felismered azt, mikor jött el az idő arra, hogy egy újabb ajtót kinyiss magadban. Azok zárát ne erőszakkal, felfeszegetve, hanem a megfelelő kulcsot használva nyisd. Megtanulod illedelmesen becsunkni az ajtót, nemcsak kinyitni azt. Ahogy megtanulod azt is mikor szólj, mikor hallgass, mit és mennyit beszélj.

A feladat hogy megtalád a saját belső tanítódat. A csend növekedésével a szívünkeben, annak vágya is csökken, hogy az ember beszédével felhívja magára a figyelmet. Nem fecseg többé. Hangja hasonlatossá válik a madarak énekéhez, akiket öröm hallgatni. És nem azért, mert mindig más dalt énekelnek, hanem azért, mert azt az egyet ami az övék azt kifogástalan nagyszerűséggel adják elő.

IMG_1183A zsenialitás mindannyiunk öröksége. Hiszen ahogy nincs két egyforma ember a földön így az általuk hátrahagyott nyom sem lehet ugyanaz. A kiteljesedés az önmegismerés által megy csak. Egyéniségünk, egyediségünk kicsiszolásával. Épp ezért mindenekfölött törekedj arra, hogy megismerd magad. Hogy a dalt ami benned szól más is hallhassa. És nem azért mert feltűnésre vágysz, hanem mert ezzel te is hozzá teszel az élet csodálatos sokszínűségéhez a melódiához mely a tökéletes harmóniában születik meg újra és újra és újra…

 

 

                                                                                    Om Shanti, shanti, shanti,

Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.