Arc- és bőrápolás természetes anyagokkal

Azt javasolom kísérletezgess te is és készítsd el a saját kis egyszerű de minden szempontból egészségesebb bőrápolási kencéidet, mint amihez a boltban tudsz hozzájutni!

Az én tapasztalatom az, hogy amióta jobban bánok a bőrömmel, a legszembetűnőbb változás az, hogy nem szárad ki! Mintha jobb lenne a közérzetem is és szinte érzem, hogy tudok lélegezni a bőrömön keresztül is!

Gondolj csak bele, hogy a bőrünk a legnagyobb szervünk, melynek pórusain keresztül annyi méreganyagot juttatunk a testünkben, hogy azt felmérni is nehéz! Vigyázhatsz arra, hogy csak a legdrágább kozmetikai illetve csak “jó minőségű” termékeket vedd meg, de ahogy az étel is, a krém is élő anyag. Mikor frissen készül az is lüktet, abban is van életerő. Aztán a tárolással illetve a hozzáadott tartósítószerekkel épp ugyanazon a folyamaton megy keresztül mint a zacskós levesek és a konzervek. Vagyis nem marad benne élet, annak tápértéke csupán placebo!

IMG_3657Ahogy a képen látod a termékeket én a jelenleg használt olajaim és krém hozzávalóim nagy részét a Cosmio boltjában szerzem be. A weboldalukon találsz számtalan receptet, amivel megkezdheted az utad a natúrkozmetikumok világába.


Arcpermet illóolajokkal

Szeretem a levendulát és a rózsát. De a jelenlegi nagy kedven most a zsálya. Nagyon egyszerű elkészíteni! Én patikai minőségű desztilált vizet használok és ehhez csepegtetem az illóolajat hozzá kb. 5-8 cseppet.

Reggeli arcápolás

Manapság én jojoba olajat használok, mielőtt damaszkuszi rózsavizzel hidratáltam az arcom.

Esti kombó

1. Diólevél teás arclemosás, (a diólevél teát forrazatként készítsd el: Itt írok a gyógyteák elkészítéséről)
2. levendula vizes hidratálás,
3. és ligetszépe olaj.

Nekem ez most kiválóan működik, ezért gondoltam, hogy megosztom.

A fent említett arcpermetet, testpermetnek is használom, vagyis forró napokon nemcsak az arcomra jut belőle! Kiváló a szobád légfrissítésére is!

IMG_1735

A képen látható a mai termés! A krémbe amit készítettem szezámmagot, shea vajat és kókusz olajat tettem és zsályával illatosítottam. A test/arcpermet szintén zsályás! Mondtam, nekem most ez a kedvenc. 🙂 Hozok belőle a jógaórára, hogy kipróbálhasd!

Csodás napot!

Namaste,
Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.