Gumi cukor jógiknak

Sziasztok!

IMG_1593Itt egy nagy kedvenc, amihez először én is kétkedve álltam hozzá.

Pedig mint kiderült a zselatint vagy zselatin-tartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Növeli az immun rendszer ellenálló képességét ami jól jöhet most az influenza járvány idején, plusz a zselatin segít az ízületek olajozásában, haj és köröm egészségének megőrzésében.

Gyuri bácsi is javasolja kúraként való alkalmazását csontritkulásban vagy reumában szenvedőknek. A jótékony hatás mintegy 8 hét* után kezd jelentkezni, csökkentve az ízületi fájdalmakat, s egyúttal javítva a mozgás képességet és általános kondíciót.

(* esetenként eltérő)

Hozzávalók a Gumi cukorhoz:
20 g étkezési zselatin
1,5 dl víz
1,5 dl ivólé (én itt most a Dr. Steinberger Bio Feketeribizli Nektárt használtam)
édesítés végett tehetsz bele mézet (én nem tettem, nekem nem hiányzik 🙂

A vizet melegítsd fel és keverd a zselatinnal, mikor érzed, hogy a zselatin jól elkeveredett, illetve elkezd sűrűsödni, öntsd hozzá az ivólevet és máris öntsd formába. A formát kiolajozhatod kicsit, mert amúgy lehet hogy nehezen jön ki a formából. Én az IKEA-ban kapható jégkockatartót használom.

Ha beleöntötted a formába tedd be a hűtőbe, egy óra alatt kész. Jól eltartható.
Én napi egyet fogyasztok!

***

Ízületeink akkor fájnak, ha a csontban nincs elegendő mennyiségű kalcium és ezt a csont az ízületből vonja ki, így pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet.
Figyelj az ízületi fájdalmakra, mert ez azt jelzi, hogy az ízületeidben nincs elegendő kalcium.

Ha emésztési problémáid is vannak (hasmenés, székrekedés, különböző allergiák) akkor lehetséges, hogy a szervezeted nem képes a szájon át szedett vitamin és nyomelem hasznosítására. Emiatt a az ízületi gyulladás és fájdalom enyhítésére jobb a külső helyi kezelés. Amit a következő módon tehetsz meg:

Hozzávalók a külső helyi kezeléshez:
étkezési zselatin
víz

Az étkezési zselatint az előírt módon készítsd el és hagyd langyosra hűlni. Még folyós állapotban kend be vele a fájó területet pl. a csukló, csípő, térd, könyök stb. és hagyd rajta kb. 45 percig. Ezt az időt be kell tartani! Kezelés közben szinte szinte az összes zselatint felszívja a fájó terület, így láthatod majd, hogy a kezelés működik! A megmaradt vékony hártyát pedig le lehet húzni a bőrről, mint egy pakolást. Ezzel az alkalmazással pontosan oda kerül a pótló anyag ahonnan hiányzik, meglátod a fájdalom is idővel elmúlik! 

A megmaradt mennyiséget tartsd a hűtőben, felhasználás előtt melegítsd fel egy picit.
A kezelést a probléma megszűnéséig kell alkalmazni heti 2-3 alkalommal.
Ennél olcsóbb, természetesebb, hatékonyabb megoldást nem találsz az ízületi problémáid megszüntetésére!

***

Talán építőmérnöki képzésem teszi, de engem elbűvöltek az alábbi tények!
A csontszövet és a zselatin kapcsolata:

Az emberi csontszövet szilárdsága, teherbíró képessége messze meghaladja a hidak és toronyházak építési anyagául szolgáló vasbeton és acél erejét. Szilárdsága négyszerese a betonnak, terhelhetősége pedig az alumíniuméval vetekszik, annak ellenére, hogy a csontszövetek tömege mindössze negyede egy hasonló méretű acélrúdnak.

Figyelemreméltó tulajdonságait a csont két összetevőjének köszönheti. Kétharmadát kalcium és foszforvegyületek alkotják, melyek rúd alakú kristályokba formálódva teszik e szöveteket keménnyé és merevvé, egyharmadát pedig rugalmas fehérjék az ún. kollagének teszik ki, melyek rostjai az acélsodronyhoz hasonlóan tekerednek fel, s húzódnak végig a csontok belsejében. Ez utóbbi nélkül csontjaink az üveghez hasonlóan már egy enyhe ütéstől is szilánkokra törnének. E rugalmas fehérjék különböző célokra ki is nyerhetők a csontokból, hő hatására enyvvé, zselatinná alakulnak.

Jó kísérletezést.
Namaste,
Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.