Éltető víz

img_3471Légy tudatos a vízfogyasztásodban!
Nőként a méhünk terével kapcsolódunk a víz minőséghez. De gondolj csak például arra, hogy mennyi vizet termel a méh, mikor egy gyermek növekszik benne! A tiszta és jó minőségű víz fogyasztása elengedhetetlen egészségünk és méhünk egészségének megőrzésében és támogatásában!

  • Használj vízszűrőt, ha teheted.
  • Találj egy megbízható forrást és igyál forrás vizet,
  • vagy kipróbálhatod a Pi-vizet is!

Víz kódok:

  • A vizet kódolhatod a gondolataiddal, a vizes palackodra írt szavakkal, vagy rajzokkal, ábrákkal. Ezt az információt aztán úgy tudod aktiválni, ha a fogyasztás előtt finoman megütögeted a palack alját! (Így tudod aktiválni pl. még a Bach Virág cseppeket is!)
  • A napfényben vagy holdfényben tárolt víz olyan jó mint a nektár, lágy és olajos. Nyugtatja mindhárom doshát. Hűvös, könnyen emészthető, energiát ad és élessé teszi az elmét.
  • A reggeli vízfogyasztás éhgyomorra megakadályozza a torokfájás, a nátha a székrekedés és az ödéma kialakulását. Segít beindítani a bélműködést.

Évszak szerinti terápiás víz:

  • Árogyamba víz: az eredeti vízmennyiség ¼-re forralt víz. Megbékíti a vata-t és a vata által előidézett betegségeket. (székrekedés, puffadás, stb.) Könnyű és könnyen felszívódó, erősíti az emésztő tüzet. Kiváló nyáron és ősszel.
  • Usna víz: az eredeti vízmennyiség ½-re forralt víz. Kiegyensúlyozza mindhárom dosát. Tisztítja a vizeletet és kedvező asztma, köhögés, láz és emésztési problémák esetén. Kiváló télen, ősszel és tavasszal.

Emésztés:
Forralatlan víz 3 óra alatt szívódik fel,
Forralt és lehűtött 1,5 óra alatt,
Forralt és langyosan fogyasztott 45 perc alatt.

  • Ha a forralt vizet egyik edényből a másikba öntve hűtjük akkor nehézzé válik, mert levegő áramlik bele! Székrekedést okozhat.
  • A 12 órán át tárolt víz nehezen szívódik fel, Súlyosbítja mindhárom dosát.

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan tudod a jóga gyakorlásod egyensúlyba hozni a ciklusoddal gyere el a Márciusban induló Női Jóga tanfolyamra illetetve ha nem ismered még a személyes doshád gyere el az Iránytű a Gyakorláshoz Workshopra ahol hallhatsz arról is, hogy mi az az Ayurvéda és miért hasznos megismerni és alkalmazni azt a jóga szőnyegen.

Csodás Februárt!
Namaste,
Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.