A reinkarnáció csodája

Sokszor azt gondoljuk, hogy a metafizika olyan megfoghatatlan, pedig nem az. Egészen szolid és megfogható. Vegyük például a reinkarnációt. Ami nem más, mint átlényegülés , vagy ahogy a gyakorlati fizika fogalmaz: “az energia nem vész el, csak átalakul”.

Ez történt tegnap itt is a Kreatív Szalonban. Plüss Macikat gyártok, amikhez töltő anyag kellett. Amit meg is találtam a diszpárnában, aminek aztán megmaradt az árválkodó huzatja. De nem árválkodott sokáig. Szatyrot csináltam belőle. Tehát a párna lelke átlényegült, cuki kis pluss maci lett belőle: nézd csak!

img_3892A párna testből – táska, párna belsőből – maci testet duzzasztó büszke öntudat lett, mi más ez hát ha nem jeles példája a reinkarnációnak!

A kreativ folyamat, lehet bármily gyerekes vagy használhatatlan az eredmény, a valódi haszon benne azok az energiák amikkel kapcsolatba léphet az ember általa. Ha már a fizikát említettem eszembe jutott Einstein, aki állítólag úgy fedezte fel a relativitás elméletét, hogy játszott a hegedűjén és közben jött a gondolat. Nem volt kiváló muzsikus, csak maga szórakoztatására játszott, és akkor amikor úgy érezte, nem megy semmire sem a munkájában.

Vajon mi az ami még felfedezésre vár, és a kulcs hozzá a mi kezünkben van?

Ne érts félre nem szándékoztam magam Einsteinhez hasonlítani, csupán az a tény lelkesített fel arra, hogy megírjam ezt a bejegyzést, hogy megosszam veled, azt az örömöt és felszabadult érzést amit akkor érez az ember amikor valamit alkot!

Ösztönözni próbállak hát, inspirálni ennyi az egész! Alakítsd át az élettelen anyagot! Alkoss te is valami mókásat, ötleteset, szépet, vagy csúnyát, hasznosat vagy haszontalant.  Légy eggyé a folyamattal, oldódj fel benne! Hiszen ez az érzés a jóga maga!

Csodás napot!
Namste,
Viki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.