Telihold jóga, Új Mysore Mini & Tai Chi a YOGATREE-ben

 

Telihold jóga workshop

11258519_338614976313672_6448895460551768847_n

május 31. vasárnap 18.3o-2o.3o – YOGATREE Stúdió

A Telihold és az Újhold környékén, akárcsak az évszakok váltásakor a test egyfajta transzformáción megy át. Ahogy a hold befolyásolja a Föld vizeinek a mozgását, úgy befolyásolja a testünkben lévő nedveket is. Ebből következik az, hogy ezekben a napokban nem olyan kedvező a test számára, ha a Nap erőit megmozgató gyakorlást végzel, mint pl. az Ashtanga jóga. Ezzel ellentétben a Hold sorozat egy áramló vinyasa gyakorlatsor, amely segít a test és a lélek megújulásában.

Hozzájárulás: 2.5oo Ft

A workshopra kérünk jelentkezz be sms-ben (70/520-80-67), vagy a honlaponhttp://www.yogatree.hu/orarend, az alkalom minimum 4 fő jelentkezése esetén kerül megtartásra.

 

IMG_0091Mysore Mini Tanfolyam – Bevezetés az Ashtanga Jógába

 

A tanfolyam 2 időpontban indul:

4 egymást követő szombat délelőtt június 6., 13., 2o., 27. – 10.oo-12.oo

illetve :

4 egymást követő hétfő este június 8., 15., 22., 29. – 19.3o-21.3o

A tanfolyam felépítése:

1 hét: Ujjayi – a győzedelmes légzés.

2 hét: Bandha – energia zsilipek a testben.

3 hét: Dristhi – tekintetirányok, az elme megszelídítésének egyik legjobb 
módszere.

4 hét: Vinyasa – hogyan mozogj a légzés ütemében?

“Minden alkalommal gyakorlunk kicsit, mindenki a saját igényeihez igazítva kapja meg az ászanáit, amit a hetek múlásával bővítünk. Ha gyakorlottabb Ashtangi vagy az sem gond, az alapok megerősítése a biztos fejlődés kulcsa.”Maczó Viktória

Egy minitanfolyamot végzett gyakorló beszámolója: “Közel négy éve jógázom rendszeresen, ez idő alatt sokféle irányzatot/oktatót kipróbáltam. Amíg nem ismertem Vikit és az általa oktatott mysore módszert, azt gondoltam, hogy az ashtanga a haladó gyakorlóknak, elsősorban edzett fizikumú férfiaknak való. Viki mysore óráit látogatva azonban teljesen új értelmet nyert számomra ez az irányzat. A mysore mini tanfolyam pedig remek alkalom volt arra, hogy még többet megtudjak az ashtangáról, a légzés fontosságáról, a bandhák szerepéről, a vinyasa jótékony hatásairól és még sok-sok olyan információt kapjak, aminek átbeszélésére egy “sima” 90 perces gyakorló óra alatt nem feltétlenül jut idő. Szeretettel és jó szívvel ajánlom mindenkinek (kezdőknek is!) ezt a szuper kis tanfolyamot, egy dologra hívnám csupán fel a figyelmet: vigyázat, az ashtanga addiktív! :)” – Horváth Dóri

Tanfolyam díja: 16.ooo Ft

A tanfolyamra írásos jelentkezés szükséges az info@yogatree.hu-ra küldött levéllel,  vagy személyesen a YOGATREE stúdióban. A képzés minimum 4 fő jelentkezése esetén kerül megtartásra.

A négy hét alatt megtanulod a Mysore stílusú jóga gyakorlás alapjait. Megtanulsz egy gyakorlatsort, ami a te egyéni igényeidhez igazodva alakítunk ki. Megtanulod az Ashtanga jóga kezdő és befejező énekét, amit tradicionálisan az óra elején és végén gyakorlunk. Képessé válsz az otthoni mindennapos gyakorlásra, ami megsokszorozza majd a tanfolyamon tanultak terapeutikus erejét.

 

IMG_3624

Terápiás jellegű 5 alkalmas Tai Chi Sun tanfolyam ízületi, csontritkulásos panaszokra is – akár ösztöndíjjal

A tanfolyam 5 héten keresztül, szerda 12:00-13:00 között kerül megtartásra. Az időpontok:  június 3., 1o., 17., 24. és július 1.

Ezt a stílust a puha, áramló mozdulatok jellemzik. A rövidített változata a 72 mozdulatsorból álló Sun stílusnak. Kiváló terápia a medence területének erősítésére, a derék tájék karbantartására és a csontok erősítésére.Ajánlott azoknak, akik szeretnék megőrizni az egészségüket idősebb korban. Kiválóan alkalmas testmozgás azok számára, akik sokat ülnek íróasztalnál, vagy éppen ellenkezőleg, sokat állnak. Terápiás lehetőség reumás betegeknek, ízületi gondokkal küszködőknek, azoknak akik térdbántalmakkal, csukló-, könyök-, váll–, esetleg derék-fájdalommal küszködnek. Azoknak, akik olyan munkát végeznek, ahol az előbb felsorolt ízületek nagyban igénybe vannak véve, kiváló átmozgatást nyújt, ugyanis a gyakorlatsor javítja az ízületekben az energia áramlását.

Nemcsak időseknek, de fiataloknak is élvezetes gyakorlást nyújthat akár otthon, akár a szabadban, tóparton, esetleg erdei séta alkalmával a fák árnyékában gyakorolható. Nem igényel semmi különleges felkészültséget, illetve előzetes jártasságot.

A tanfolyam minden alkalma bemelegítéssel kezdődik, ahol alapvető chi kung gyakorlatokat használunk, átmozgatjuk az egész testet kezdve a fejtől folyamatosan haladva a lábfejekig. Ezekkel a gyakorlatokkal vezetjük rá testünket a tanuláshoz és gyakorláshoz szükséges relaxált állapotra. Javítjuk testtudatosságunkat, állóképességünket, memóriánkat. Felfedezzük testünkben keringő energiákat. Az 5 hét során megtanulhatod az alapozó mozdulatsort, amellyel képessé válsz az otthoni gyakorlásra. A kis rutin, amit itt megtanulsz körülbelül 15 percet vesz majd igénybe így könnyen beillesztheted a mindennapjaidba.

 

A tanfolyamhoz tartozik még 2 db 5 hetes blokk a jövőben. Itt a haladó mozdulatsorok megtanulásával, illetve a rutin bal és jobb irányba való elvégzésének megtanulásával foglalkozunk.

Tanfolyam díja: 12.000 Ft

A tanfolyamra írásos jelentkezés szükséges az info@yogatree.hu-ra küldött levéllel,  vagy személyesen a YOGATREE stúdióban. A képzés minimum 4 fő jelentkezése esetén kerül megtartásra.

A tanfolyamra 1 fő részére ösztöndíj programot hirdetünk, melyre az info@yogatree.hu címre küldött motivációs levéllel lehet pályázni. A levélben térj ki arra, hogy miért lenne számodra fontos az ösztöndíj elnyerése, mit vársz a tanfolyamtól, illetve mennyi időt, energiát vagy hajlandó rászánni az otthoni gyakorlásra. A motivációs levél elküldésének határideje május 20.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.