A kéz amely…-9. A szándék ereje

9. A szándék ereje: https://on.soundcloud.com/fyvcx

Női gyakorlóként megtanultam, hogyan igazítsam a gyakorlásom a ciklusomhoz. Később az anyaságot megélve megtanultam, hogy kifejezve az őszinte szándékom a mindennapi gyakorlásra olyan tanításokat kaphatok amelyek enélkül elérhetetlenek lennének.

Pattabhi Jois mindig arra ösztönözte a tanítványait, hogy alapítsanak családot, mert a valódi jóga akkor kezdődik. Csak mosolygott mindig az elme szülte problémákon. A kétségeken amelyeket a gyakorlásban még megfelelően el nem mélyült elme szül.

Gyerek mellett minden megváltozik. A külsőségek háttérbe szorulnak és a belső megélések kerülnek előtérbe. A látható, kézzel fogható, mérhető; sokszor csekély mértékű azonban a láthatatlanban rejlő, egyéb érzékelést és képességeket ébresztő megélések bőségesek.

Felfedeztem hogy a gyakorlásom fejben is el tudom végezni. Az egyes mozgássorozatokhoz tartozó mozdulatokat így is lehet csiszolgatni, a légzést így is lehet hangolni. Felfedeztem, hogy a gyakorlásom el tudom végezni akkor és ott amikor lehetőségem van rá, akkor is ha számtalanszor megszakítanak közben. Akkor is ha számtalanszor újra kell kezdenem. Akkor is ha a körülmények nem ideálisak.

Áldás a pillanat mikor a szőnyegen állhatok. Áldás a légzésbe helyezett tudatosság. A mennyiség nem számít csupán a minőség. A külsőségek nem számítanak csupán a szándék ereje.

Ez az ami képes a választott úton tartani.

One thought on “A kéz amely…-9. A szándék ereje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.