Tisztító kúrák

A tavasz közeledtén, sokunk eszébe ötlik a tisztító kúra mint jó ötlet. Személyes tapasztalatom az, hogy bármit is csinál az ember, jó ha azt okosan és mértékkel teszi. Ha még soha nem böjtöltél, ne próbálj meg 3 napos léböjtöt tartani az egyik napról a másikra. Inkább kezd azzal, hogy elkezdesz könnyebb vacsorákat fogyasztani, majd lassan a vacsora idejét ha tudod este 6 előttire hozni és aztán már nem enni. Valójában ha nem nassolsz ez után és ha olyan korán reggelizel is mint a reggel 6, máris egy fél napos böjtöt tartottál!

Hajlamosak vagyunk azonban a mindent vagy semmit mentalitásba átcsapni nyugati ember lévén és rögtön bevetni magunk a mély vízbe. Ezért csodálatos a jóga és a meditáció ami megtanít arra, hogy lassíts, szemlélődj és légy kicsit kedvesebb nemcsak másokkal, de magaddal is!

IMG_1587Mielőtt nagyon elkalandoznék, vissza a tisztító kúrákhoz! Íme hát néhány számomra bevált ötlet amiről talán nem is gondolnád, hogy tisztít:
– Kezd lépésenként, ahogy feljebb már írtam: könnyebb vacsora, majd korábbi vacsora, kevesebb nassolás.
– Próbáld ki az olaj húzást! Amitől nemcsak a közérzeted, a száj-higiéniád de a tested egészsége is javul.
– Kezd a reggelt egy nagy pohár tiszta vízzel amit ízesíthetsz alma-ecettel, vagy citrommal ez segít beindítani a bélműködést /nekem a langyos víz, ízesítés nélkül ami bevált :)/
– Próbáld ki a gyógytea kúrát amiről itt írtam
– Ha teheted készítsd el a saját ételed és igyekezz kizárni a gyors, “csak bedobok pár falatot” és “mivel éhes vagyok hajlandó vagyok a kompromisszumokra” – féle megoldásokat
/sokszor tudjuk magunkról, hogy nem bírjuk a fűszeres, vagy éppen a fehér lisztből készült termékeket, de mert nem gondoskodtunk magunkról a nap elején belekényszerülünk a gyorsétterembe munkahelyünk mellett! – ismerős? :)/
– Könnyítsd a tested a méreganyagoktól, úgy, hogy csökkented azok bevitelét Készítsd el saját természetes kozmetikumaid ami nemcsak jó móka, de hasznos is.
– Igyál több vizet!
– És próbáld ki az Útifű maghéjat (Ez kiváló a belek gyengéd tisztítására. Egy csapott evőkanállal oldj fel 2dl vízben, majd idd meg éhgyomorra reggeli előtt. Ha még nem próbáltad lehet gusztustalannak találod. Ha így van, egy jó trükk, hogy turmix-italt készítesz kedvenc gyümölcseidből és abba teszed.

Csodás tisztulást a gyengédség jegyében!
Namaste,
Viki

One thought on “Tisztító kúrák

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.